Avantajele certificatelor internationale pentru copii

Examenele Cambridge YLE

Dincolo de prestigiul unei diplome recunoscute international, obtinerea certificatului Cambridge YLE (Starters, Movers sau Flyers) asigura numeroase avantaje de natura practica. Ca prim examen major al vietii scolare, testul furnizeaza parintilor candidatilor o buna ocazie de a evalua performanta profesorului, precum si demersul sau de monitorizare a evolutiei elevilor. In acelasi timp, acestia din urma se regasesc motivati de stabilirea unui obiectiv pentru atingerea caruia depun eforturi sustinute de asimilare a limbii si de organizare riguroasa a studiului programei.

De asemenea, ca detinatori ai unei diplome Cambridge, elevii cunosc un sentiment de reusita, precum si stimularea spiritului de competitie, esentiale pentru dezvoltarea intelectuala si emotionala. Confruntati cu conceptul unui examen complex, ei se familiarizeaza cu rutina testelor similare, multe dintre care vor juca un rol fundamental atat in viata scolara si universitara, cat si in cariera. Astfel, certificatele Movers si Flyers sunt utilizate ca substitut al examenului de admitere la clasa a V-a cu profil bilingv.

Examenele Cambridge YLE testeaza toate cele patru abilitati lingvistice (scris, citit, vorbit, ascultat) si sunt recomandate copiilor cu varsta intre 7 si 11 ani.

 

Examenele Trinity College London

Spre deosebire de examenle din suita Cambridge, examenele Trinity GESE evalueaza doar aptitudinile de vorbit si ascultat, si presupun un dialog cu un examinator vorbitor nativ al limbii engleze.

Asemenea tuturor examinarilor notate ale englezei vorbite, examenul Trinity GESE este o experienta agreabila, pe parcursul careia intrebarile, comentariile si instructiunile examinatorului sunt insotite de utilizarea ilustratiilor si a obiectelor ce faciliteaza exprimarea candidatului. Candidatul trebuie sa demonstreze intelegerea informatiilor transmise de examinator, raspunzand corect intrebarilor si dand curs instructiunilor acestuia. Obiectivul   examinărilor   Trinity   este stimularea încrederii în sine si a entuziasmului candidatului, care va părăsi sala nerăbdător să se prezinte la următoarea lectie de limba engleză.

La examenele Trinity GESE pot participa persoane de toate varstele, de la copii de 5 ani pana la adulti. La centrul Mayflower, recomandam aceste examene cursantilor cu varsta intre 5 si 8 ani.