Sarbatorim diversitatea lingvistica

26 septembrie marcheaza diversitatea lingvistica a vechiului continent, unde se vorbesc peste 200 de limbi, la care se adauga cele aduse de pe alte contintente de grupurile imigrante.

Limba engleza este fara doar si poate una dintre cele mai importante limbi la nivel global, fiind folosita ca lingua franca in afaceri, diplomatie, educatie si turism. Dar dat fiind ca 26 septembrie celebreaza diversitatea lingvistica, ne vom opri asupra celorlalte limbi vorbite in Regatul Unit.

Desi este probabil surprinzator, engleza nu este singura limba vorbita de populatiile autohtone din cele patru tari care formeaza Regatul Unit. Galeza, irlandeza si scotiana (sau galica scotiana) sunt limbi celtice care, desi vorbite de un numar mic de britanici, sunt folosite atat in documente oficiale, cat si in scoli si pe indicatoarele de circulatie bilingve alaturi de limba engleza, in anumite regiuni din Scotia, Tara Galilor si respectiv Irlanda de Nord.

O particularitate amuzanta a Tarii Galilor este toponimia, care le da de furca chiar si vecinilor de la est. In afara faptului ca fonetica limbii galeze cuprinde sunete inexistente in limba engleza, lungimea numelor unora din aceste locuri este colosala. Nu putine persoane s-ar simti descurajate in fata incercarii de a discuta despre satucul din nordul Tarii Galilor denumit Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

La Mayflower Centre stim ca limba engleza inseamna mai mult decat abilitati lingvistice, prin urmare oferim cursuri de engleza ce cuprind elemente culturale, contribuind astfel la dezvoltarea intelectuala a cursantilor nostri.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment