Cand predai engleza cu pasiune, ti se duce vestea pana in Marea Britanie
La Mayflower Centre, pasiunea pentru limba engleza a profesorilor presupune si cunoasterea aprofundata a culturii britanice. Acest lucru le-a atras atentia jurnalistilor de la publicatia britanica The National, care au scris despre placerea cu care cursantii Mayflower Centre invata despre traditiile din Scotia, in special de la unul dintre colegii nostri, nascut chiar în aceasta tara. Elementele de cultura generala sunt parte integranta din programa anuala a cursurilor de limba engleza ale Mayflower Centre incepand chiar cu clasa pregatitoare. Abordarea noastra pedagogica include elemente de cultura generala pentru ca le consideram esentiale pentru dezvoltarea intelectuala a cursantilor nostri.
Cunoasterea elementelor culturale din spatele limbii faciliteaza intelegerea situatiilor si a normelor sociale si ii ajuta pe cursanti sa poata folosi expresiile si sintagmele potrivite, indiferent de situatia in care se afla. De asemenea, activitatile prin intermediul carora cursantii invata despre viata in Marea Britanie le suscita curiozitatea si ii motiveaza sa invete. Contactul cu profesorii nativi ai Mayflower Centre este un beneficiu extrem de important pentru copii, nu numai pentru ca ii expune la limba naturala, ci si pentru ca le ofera oportunitatea de a-si aprecia propria cultura si le suscita dorinta de a o impartasi.
Astfel, cu ocazia Sf. Andrei, cursantii Mayflower Centre au invatat despre numeroase traditii din Scotia, precum portul traditional, despre poetul national al Scotiei, Robert Burns, precum si despre haggis, mancarea tipic scotiana si si-au folosit creativitatea, venind cu idei ingenioase pentru noi modele de kilt. De asemena, cursantii nostri au discutat cu profesorii nativi si despre traditiile romanesti, intrucat Sf. Andrei nu este doar protectorul Scotiei, ci si al Romaniei. Intamplator, ziua nationala a Scotiei este chiar pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, la doar o zi distanta de ziua nationala a Romaniei.
Publicatia The National scrie despre aceste elemente culturale pe care Romania si Scotia le au in comun, precum si despre modul in care cursantii Mayflower Centre au ajuns sa invete si sa cunoasca diferenta dintre tarile ce formeaza Regatul Unit. Fie ca vorbim despre steaguri, capitale sau simboluri nationale, cursantii Mayflower Centre au cunostintele necesare pentru a sustine ca “nu toti britanicii sunt si englezi, iar Anglia nu este Marea Britanie, ci doar o parte din ea.”