Examenele Cambridge pentru gimnaziu Nivel A2-B2

Examenele de engleza generala ale Cambridge Assessment English sunt disponibile in doua variante: standard si for schools (pentru scoli). Nu exista diferente de format, nivel sau aptitudini evaluate intre cele doua variante; diferenta consta in continutul testelor, care, in varianta for schools, este adaptat intereselor si experientelor elevilor.

Proba de comunicare orala se desfasoara cu urmatorul format: doi examinatori si doi candidati, iar timpul alocat fiecarei perechi de candidati variaza in functie de nivel.

Examenul KET (A2 Key)

Examenul A2 Key (KET) este primul examen din suita de examene de engleza generala a Cambridge Assessment English. Certificatul demonstreaza faptul ca titularul sau poate folosi limba engleza pentru a comunica in situatii familiare. De asemenea, certificatul obtinut cu unul din calificativele „Pass with distinction”,  „Pass with merit” sau „Pass” poate fi folosit pentru a echivala proba lingvistica de admitere in clasa a 9-a la clasele de engleza intensiv sau bilingv. In cadrul centrului Mayflower, acest examen reprezinta finalitatea nivelului Senior 1, la care participa copiii de 11-12 ani.

Pentru a trece cu succes acest examen, candidatii trebuie sa:

  • formuleze raspunsuri si intrebari referitoare la ei insisi si la alte persoane

  • inteleaga anunturi si instructiuni rostite de vorbitori nativi

  • discute si exprime opinii referitoare la informatii din texte scrise si inregistrari audio

Formatul examenului Cambridge A2 Key (KET)

Cursuri de limba engleza Formatul examenului Cambridge A2 Key (KET)

Examenul PET (B1 – Preliminary English Test)

Certificatul obtinut in urma sustinerii examenului B1 Preliminary (PET) demonstreaza faptul ca titularul sau poate folosi limba engleza pentru a comunica in situatii practice de toata ziua, atunci cand calatoreste sau colaboreaza cu vorbitori nativi. De asemenea, certificatul obtinut cu unul din calificativele „Pass with distinction”,  „Pass with merit” sau „Pass” poate fi folosit pentru a echivala proba lingvistica de admitere in clasa a 9-a la clasele de engleza intensiv sau bilingv, precum si probele de competenta lingvistica din cadrul bacalaureatului. In cadrul centrului Mayflower, acest examen reprezinta finalitatea nivelului Senior 2, la care participa copiii intre 11-13 ani.

Pentru a trece cu succes acest examen, candidatii trebuie sa:

  • poata exprima opinii si sa le discute cu alte persoane

  • inteleaga anunturi si instructiuni rostite de vorbitori nativi

  • compuna o scrisoare informala sau sa extraga informatii din discutii intre vorbitori nativi

Formatul examenului Cambridge B1 Preliminary (PET)

Formatul examenului Cambridge B1 Preliminary (PET)

Examenul FCE (B2 – First Certificate in English)

Certificatul obtinut in urma sustinerii examenului B2 First (FCE) demonstreaza faptul ca nivelul de engleza al titularului este suficient de bun pentru a putea lucra sau studia intr-un mediu anglofon. De asemenea, certificatul obtinut cu punctaj intre 160 si 190 de puncte poate fi folosit pentru a echivala proba lingvistica de admitere in clasa a 9-a la clasele de engleza intensiv sau bilingv, precum si probele de competenta lingvistica din cadrul bacalaureatului. In cadrul centrului Mayflower, acest examen reprezinta finalitatea nivelului Senior 4, la care participa copiii de 14 ani.

Pentru a trece cu succes acest examen, candidatii trebuie sa:

  • discute idei si exprime opinii

  • inteleaga articole de ziar si secvente audio rostite de vorbitori nativi

  • scrie un text de tip eseu, raport sau e-mail

Formatul examenului Cambridge B2 First (FCE)

Formatul examenului Cambridge B2 First (FCE)

Pentru inscrieri sau pentru a solicita mai multe informatii, ne puteti contacta la:

info@mayflower-centre.ro

sau la telefon 0755 157 885

Va asteptam!

Fomular de contact

Bifati daca doriti sa primiti informatii de la noi.